Stage lopen bij B&S

Ik ben Zahi van Wichen, 21 jaar en studeer International Business and Languages op Avans Hogeschool in Den Bosch. Helaas ligt B&S niet naast de deur voor mij, maar omdat ik graag mijn afstudeerscriptie voor een internationale multinational wilde schrijven, heb ik de iets langere reistijd hier graag voor over. Ik ben dit bedrijf tegengekomen door te zoeken naar grote bedrijven die in 2018 grote ontwikkelingen hebben doorgemaakt, in het geval van B&S dus de vele overnames en beursgang.

Momenteel ben ik bijna klaar met het schrijven van mijn afstudeerscriptie. Van mijn stagebegeleider heb ik een onderwerp gekregen, wat ik zelf volledig mocht uitwerken. In mijn geval is dit een marktonderzoek voor een van onze commerciële afdelingen in Latijns-Amerika. Super interessant! Na jaren in de schoolbanken kan ik mijn opgedane kennis eindelijk in de praktijk toepassen, ook komen mijn ervaringen van mijn stage in Spanje en uitwisseling in Chili nu goed van pas.

De vrijheid die ik heb gekregen, vind ik heel prettig, ik mocht vanaf het begin zelf bepalen hoe ik het onderzoek wilde gaan uitvoeren en kreeg de kans om mezelf te bewijzen. Daarbij krijg ik op hetzelfde moment wel de juiste begeleiding en sturing, wat erg fijn is aangezien een scriptie schrijven toch een flinke uitdaging blijkt te zijn! Naast het schrijven van mijn scriptie, heb ik er bewust voor gekozen om ook één dag in de week mee te werken. Ik heb hierdoor een goed beeld kunnen krijgen van wat verschillende afdelingen zoals Marketing en Sales nu echt doen. Ook heb ik mogen oefenen met bijvoorbeeld presentaties geven en een kijkje kunnen nemen bij andere afdelingen zoals Trade en Inkoop, waar ik hiervoor nog amper iets vanaf wist.

Waar ik op school alleen leerde wat bijvoorbeeld Incoterms waren, heb ik hier geleerd hoe deze leveringsvoorwaarden in de praktijk worden toegepast. Ook leerde ik veel over de douaneformaliteiten per land en alle verschillende export keuringen die hierbij komen kijken. Dit is niet heel makkelijk, maar het is wel super interessant om hier meer over te weten te komen. Daarnaast kreeg ik al meteen de verantwoordelijkheid om contact te hebben met klanten uit verschillende landen, die mij meteen wisten te vinden als ze op zoek waren naar productspecificaties of andere documenten, haha. Superleuk!

Mijn grootste uitdaging is dat wat je op school leert slechts een basis is, tijdens je stage kom je erachter dat ieder bedrijf dingen op zijn eigen manier doet en je alles wat je gewend bent los moet laten. Een belangrijke drijfveer voor mij is dat B&S echt geïnteresseerd is in mijn onderzoek en de resultaten hiervan, daarnaast willen ze mijn plan ook daadwerkelijk uitvoeren. Dat is niet zo bij ieder stagebedrijf en dit motiveert mij alleen maar meer om met een zo goed mogelijk onderzoek te komen!

De cultuur binnen B&S is gezellig, en toch is iedereen erg gedreven en wordt er ook hard gewerkt. De sfeer op de afdeling is erg informeel. Iedereen staat voor me klaar als ik vragen heb en wilt me graag verder helpen. B&S is voor mij een goede werkgever, omdat het ontzettend internationaal is en innovatie intern erg belangrijk is. Op dit moment zie je dat B&S veel nieuwe ontwikkelingen doorvoert, wat erg leuk is om van dichtbij mee te maken. Ik vind het erg fijn dat het gezien wordt als ik hard mijn best doe voor iets, deze waardering is erg belangrijk voor me. Tot nu toe is mijn stagetijd bij B&S erg leerzaam geweest.

Mijn favoriete moment bij B&S is niet een specifieke gebeurtenis, maar eigenlijk mijn hele ervaring. Een paar maanden geleden kwam ik hierbinnen en kende ik niemand van de honderden medewerkers en begreep ik niet precies wat B&S allemaal doet. Nu ken ik mensen van veel verschillende afdelingen en weet ik meer over de markten waarin B&S actief is. Ik voel ik me nu goed op mijn plek!

Jij bent de perfecte stagiaire voor B&S, als:

1. Je het heel interessant vindt om voor een internationaal bedrijf te werken dat actief is in meer dan 100 landen.
2. Je initiatief neemt om op andere mensen af te stappen: je zult merken dat er dan veel deuren voor je opengaan.
3. Je veel wilt leren tijdens je stage en niet bang ben om in het diepe gegooid te worden: je komt hierdoor veel dingen tegen waar je nog nooit van hebt gehoord.
4. Je het leuk vindt om met gedreven en ambitieuze mensen samen te werken die allemaal hetzelfde doel hebben, namelijk: B&S naar een omzet brengen van 10 miljard binnen de komende 10 jaar.

Wil jij ook stage lopen bij de leukste internationale organisatie van Nederland? Check onze vacatures!

Instagram

STAGE VACATURES

Stage lopen bij B&S

Ik ben Zahi van Wichen, 21 jaar en studeer International Business and Languages op Avans Hogeschool in Den Bosch. Helaas ligt B&S niet naast de deur voor mij, maar omdat ik graag mijn afstudeerscriptie voor een internationale multinational wilde schrijven, heb ik de iets langere reistijd hier graag voor over. Ik ben dit bedrijf tegengekomen door te zoeken naar grote bedrijven die in 2018 grote ontwikkelingen hebben doorgemaakt, in het geval van B&S dus de vele overnames en beursgang.

Momenteel ben ik bijna klaar met het schrijven van mijn afstudeerscriptie. Van mijn stagebegeleider heb ik een onderwerp gekregen, wat ik zelf volledig mocht uitwerken. In mijn geval is dit een marktonderzoek voor een van onze commerciële afdelingen in Latijns-Amerika. Super interessant! Na jaren in de schoolbanken kan ik mijn opgedane kennis eindelijk in de praktijk toepassen, ook komen mijn ervaringen van mijn stage in Spanje en uitwisseling in Chili nu goed van pas.

De vrijheid die ik heb gekregen, vind ik heel prettig, ik mocht vanaf het begin zelf bepalen hoe ik het onderzoek wilde gaan uitvoeren en kreeg de kans om mezelf te bewijzen. Daarbij krijg ik op hetzelfde moment wel de juiste begeleiding en sturing, wat erg fijn is aangezien een scriptie schrijven toch een flinke uitdaging blijkt te zijn! Naast het schrijven van mijn scriptie, heb ik er bewust voor gekozen om ook één dag in de week mee te werken. Ik heb hierdoor een goed beeld kunnen krijgen van wat verschillende afdelingen zoals Marketing en Sales nu echt doen. Ook heb ik mogen oefenen met bijvoorbeeld presentaties geven en een kijkje kunnen nemen bij andere afdelingen zoals Trade en Inkoop, waar ik hiervoor nog amper iets vanaf wist.

Waar ik op school alleen leerde wat bijvoorbeeld Incoterms waren, heb ik hier geleerd hoe deze leveringsvoorwaarden in de praktijk worden toegepast. Ook leerde ik veel over de douaneformaliteiten per land en alle verschillende export keuringen die hierbij komen kijken. Dit is niet heel makkelijk, maar het is wel super interessant om hier meer over te weten te komen. Daarnaast kreeg ik al meteen de verantwoordelijkheid om contact te hebben met klanten uit verschillende landen, die mij meteen wisten te vinden als ze op zoek waren naar productspecificaties of andere documenten, haha. Superleuk!

Mijn grootste uitdaging is dat wat je op school leert slechts een basis is, tijdens je stage kom je erachter dat ieder bedrijf dingen op zijn eigen manier doet en je alles wat je gewend bent los moet laten. Een belangrijke drijfveer voor mij is dat B&S echt geïnteresseerd is in mijn onderzoek en de resultaten hiervan, daarnaast willen ze mijn plan ook daadwerkelijk uitvoeren. Dat is niet zo bij ieder stagebedrijf en dit motiveert mij alleen maar meer om met een zo goed mogelijk onderzoek te komen!

De cultuur binnen B&S is gezellig, en toch is iedereen erg gedreven en wordt er ook hard gewerkt. De sfeer op de afdeling is erg informeel. Iedereen staat voor me klaar als ik vragen heb en wilt me graag verder helpen. B&S is voor mij een goede werkgever, omdat het ontzettend internationaal is en innovatie intern erg belangrijk is. Op dit moment zie je dat B&S veel nieuwe ontwikkelingen doorvoert, wat erg leuk is om van dichtbij mee te maken. Ik vind het erg fijn dat het gezien wordt als ik hard mijn best doe voor iets, deze waardering is erg belangrijk voor me. Tot nu toe is mijn stagetijd bij B&S erg leerzaam geweest.

Mijn favoriete moment bij B&S is niet een specifieke gebeurtenis, maar eigenlijk mijn hele ervaring. Een paar maanden geleden kwam ik hierbinnen en kende ik niemand van de honderden medewerkers en begreep ik niet precies wat B&S allemaal doet. Nu ken ik mensen van veel verschillende afdelingen en weet ik meer over de markten waarin B&S actief is. Ik voel ik me nu goed op mijn plek!

Jij bent de perfecte stagiaire voor B&S, als:

1. Je het heel interessant vindt om voor een internationaal bedrijf te werken dat actief is in meer dan 100 landen.
2. Je initiatief neemt om op andere mensen af te stappen: je zult merken dat er dan veel deuren voor je opengaan.
3. Je veel wilt leren tijdens je stage en niet bang ben om in het diepe gegooid te worden: je komt hierdoor veel dingen tegen waar je nog nooit van hebt gehoord.
4. Je het leuk vindt om met gedreven en ambitieuze mensen samen te werken die allemaal hetzelfde doel hebben, namelijk: B&S naar een omzet brengen van 10 miljard binnen de komende 10 jaar.

Wil jij ook stage lopen bij de leukste internationale organisatie van Nederland? Check onze vacatures!

STAGE VACATURES
2019-01-07T10:55:23+00:00B&S Talk|
This website uses cookies to improve operation and performance, for analysis purposes as well as for the sharing of content through social media. For more information, please click on our PRIVACY & COOKIE STATEMENT at the bottom of this page. If you continue browsing this site, you are consenting to the placement of cookies. Ok